A nukleáris hatóság kiadta a Paks II. Zrt. részére a fizikai védelmi engedélyt

MITTLER ISTVÁN KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓ Illusztráció: PAKS II. ATOMERŐMŰ ZRT.
2021. Augusztus 27. 11:45
A társaság 2020. szeptember 24-én nyújtotta be az Országos Atomenergia Hivatalhoz a fizikai védelmi engedély megszerzésére irányuló kérelmét, amely tartalmazta a tervezett létesítmény fizikai védelmi tervét – nyilatkozta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

Tájékoztatott, hogy a védelmi terv összeállítása során a társaság munkatársai figyelembe vettek minden vonatkozó jogszabályt, OAH-útmutatót, szabványt, továbbá nemzetközi ajánlásokat és jó gyakorlatokat.

Mint mondta, a fizikai védelmi terv a nukleáris védettség körében, a létesítés aktuális életciklusához igazodóan, a nukleáris létesítésiengedély-kérelemben bemutatott adatok alapján részletes leírást tartalmaz a létesítendő új atomerőművi blokkok és a telephely fizikai védelméről, a létesítménybe tervezett programozható rendszerek védelméről.

Hozzáfűzte, hogy a jóváhagyott fizikai védelmi tervet a társaság jogszabály szerinti gyakorisággal felülvizsgálja és az adott életciklusban rendelkezésre álló műszaki adatokat figyelembe véve szükség szerint kiegészíti. Az engedélykérelmet a létesítésiengedély-kérelemmel párhuzamosan bírálta el az OAH, a bírálatban bevont szakhatóságként az Országos Rendőr-főkapitányság is részt vett.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ