Megújult a kakasdi óvoda

Beküldött kép: Tolna Megyei Önkormányzat
2021. Augusztus 31. 11:50
Szeptemberben már korszerű épület fogadja a gyermekeket Kakasdon, mivel 195 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból korszerűsítették az óvodaépületet. Ebből az összegből finanszírozták a mini bölcsődei szolgáltatás elindítását is – számolt be keddi közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat.

Részletezik, az új mini bölcsődei szárnyban egy hét gyermek befogadására alkalmas csoportszobát, valamint a kapcsolódó helyiségeket (öltözővel egybekötött átadó és fürdőszoba, fejlesztő szoba, foglalkoztató szoba) alakították ki. Közlik továbbá, hogy a meglévő óvodaépületet is felújították: lecserélték az azbeszt palatetőt, továbbá megvalósult a külső és belső akadálymentesítés. Az energetikai korszerűsítés keretében új, korszerű, hő- és hangszigetelt nyílászárókat építettek be, továbbá külső és belső hőszigetelés készült.

Kitérnek arra is, hogy a megfelelő színvonalú mini bölcsődei ellátáshoz járulnak hozzá az újonnan beszerzett, modern bútorok, berendezési tárgyak, konyhai eszközök, kinti és benti játékok, valamint fejlesztő eszközök.

A működtetéshez szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, így a településen szeptembertől megújult, korszerű épületben fogadják a legkisebb gyermekeket – zárják beszámolójukat.

(Tolna Megyei Önkormányzat)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ