Idén is lesz kajak suli Szekszárdon, szombaton már csatlakozhatnak az újoncok

Beküldött fotó: Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület
2021. Augusztus 31. 14:50
A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület harmadik és negyedik osztályos tanulók részére indít „kajak suli” programot – tájékoztatta szerkesztőségünket Inger Nikoletta, a sportegyesület edzője.

Elmondta, hogy a kajak suli egy tanéven át tart és a gyerekeknek hetente három alkalommal kínálnak foglalkoztatást.

– Ez valójában egy bevezető tanév a kajak-kenu sport világába. Ebben az időszakban a gyerekek megtanulják megülni a kajakokat, elsajátítják az alapvető edzésgyakorlatokat, télen pedig megtanítjuk őket úszni. Egy felzárkóztató, fizikumjavító időszaknak nézünk elébe és igyekszünk minden foglalkozást nagyon játékosan megoldani, amely edzések közkedveltek a gyerekek körében – részletezte Inger Nikoletta.

Hozzátette továbbá, hogy a szülők kényelmét szolgálja az is, hogy a gyerekeket az érintett napokon az iskolákból kisbuszokkal szállítják el a Palánki híd lábánál lévő kajakházig és a foglalkozásokat követően, délután 4 órára vissza is viszik a gyerekeket az intézményekbe.

– Reméljük, hogy szép időnek nézünk elébe és még rengeteg vízi foglalkozást tudunk szervezni ősszel a sportolók részére, úgyhogy sok szeretettel várjuk a kis harmadik, negyedik osztályos tanulókat. Az első edzésünket szeptember 4-én, szombaton 10 óra 30 perckor kezdjük, melyhez bátran lehet csatlakozni és egész szeptemberben várjuk még a sportolni vágyó gyerekeket – hangsúlyozta Inger Nikoletta.


 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ