5 településen szerveznek képzést a Tolna megyei polgárőröknek

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Szeptember 02. 15:53
A közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen képzést szervez a megyében tevékenykedő polgárőrök részére – számolt be csütörtöki közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a megyében működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége nyílik részt venni az oktatáson. Felsorolták, a polgárőrök betekintést nyerhetnek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba, a rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégáik az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertetik meg a polgárőröket, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság oktatói vezetéstechnikai tréninget is szerveznek a képzésben résztvevőknek.
A szolgálatellátás hatékonyságának fokozása érdekében a polgárőrök részére az egyenruhások intézkedéstaktikai oktatást is szerveznek – részletezték.

Az első foglalkozásra a napokban került sor Pakson. Közlik, a jogszabályi háttérről Joó Endre alezredes, a Paksi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője és Lukács Gábor alezredes a Paksi Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője tartott előadást.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

A korábban Police Medic képzésen résztvevő Dobos Zoltán r. törzszászlós tartott előadást az elsősegélynyújtás alapjairól a polgárőröknek, valamint gyakorlati foglalkozás keretében az újraélesztési technikákat is megtanította a résztvevőknek. Az intézkedéstaktikai fogásokat szintén a paksi egyenruhások mutatták meg a polgárőröknek.

A közeljövőben Tamásiban, Dombóváron, Szekszárdon és Bonyhádon is tartanak hasonló képzést az egyenruhások, melyek célja a még hatékonyabb szolgálatellátás.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Kiosztották a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Alkotói Pályázatának díjait A minden évben megrendezésre kerülő eseményre idén 216 pályamunka érkezett, ebből 66 óvodás és 150 iskolás gyermek munkáját értékelték. A megyei szinten korcsoportonként első helyezést elért alkotások automatikusan továbbjutottak az országos döntőbe. A lakosság segítségét kérik a szekszárdi rendőrök. A képen látható Olár Dzsenifert keresi a rendőrség, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tartózkodási helyéről információkkal rendelkezik, hívja a kapitányságot. Frontálisan ütközött két autó Domborinál, teljes útlezárás van érvényben Az elsődleges információk szerint az egyik autó sofőrje az ütközést követően kirepült a gépjárműből, őt súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel Pécsre A biztonságos online vásárlásra hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Az utóbbi időben újra megszaporodtak az internetes csalások Tolna megyében. A rendőrség hasznos tanácsokkal próbál segítséget nyújtani a lakosságnak az esetek visszaszorítása érdekében. A piacokon és a közterületeken árusítók figyeljenek a szabályok betartására A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. május 23. és 27. között a piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.
radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ