Hamis pénzzel fizetett két paksi férfi

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Szeptember 04. 13:45
A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két helyi lakossal szemben folytattak pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – számol be szombati közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közlik, még áprilisban, egy paksi benzinkútról érkezett bejelentés szerint 2020. decemberében ismeretlen személy több alkalommal olyan 20 eurós címletű bankjegyekkel fizetett, melyekről később kiderült, hogy hamisak voltak. A bejelentés kapcsán a paksi rendőrök nyomozást indítottak pénzhamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Kitérnek rá, hogy az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozók látókörébe került egy 26 éves paksi férfi, aki gyanúsítotti kihallgatása során a hamis bankjegyek eredetén túl 21 éves társát is megnevezte. Őt a nyomozók szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

Hozzáteszik, az eset körülményeinek vizsgálatát a paksi rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek. A hamis bankjegyek forgalomba hozatala miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak az elkövetők.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ