Jobb mutatókkal indította az idei tanévet a PTE KPVK Szekszárdon

Beküldött kép: PTE KPVK
2021. Szeptember 06. 14:35
A 2021-2022-es tanévet csaknem 400 hallgató kezdi meg a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (KPVK) különböző képzésein.

Mindez azt jelenti, hogy az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt a felvett hallgatók száma az idei beiskolázási folyamatban – mondta rádiónknak professzor dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja.

Az idei adatok azt mutatják, hogy továbbra is a kar pedagógusképzései a legnépszerűbbek.

- Elsősorban a a tanító és óvodapedagógus szakokra jelentkeztek többen, de kiemelkedő érdeklődést mutatkozik a gyógypedagógus képzés iránt is, valamint a korábbi évekhez képest többen adták be jelentkezésüket a vidékfejlesztési agrármérnök és szőlész-borász képzésekre is – emelte ki Szécsi Gábor.

Hozzátette, hogy a kar mindkét két képzőhelyén, Tolna és Baranya megyében is, a korábbi évekhez képest jobb mutatókkal indították a 2021-2022-es tanévet.

- Ez az év abban az értelemben is különleges, hogy idén sokkal több külföldi hallgató jelentkezett idegen nyelvű képzéseinkre. Ez azt jelenti, hogy a nemzetköziesítési folyamat egy fontos állomását jelenti ez az idei tanév – hangsúlyozta a dékán.

(A 2021-2022-es tanévnyitó ünnepség Szekszárdon. Beküldött kép: PTE KPVK)

Továbbá Szécsi Gábor megjegyezte, hogy az egyetem akkor tölti be rendeltetését, ha nem csupán tudást, ismeretet ad át, hanem nevel is, mégpedig értelmiséggé.

- E cél eléréséhez hozzátartozik, hogy a nyitottság, a kíváncsiság, az együttműködés készségeit az egyetemnek erősítenie kell a diákokban, annak érdekében, hogy valódi értelmiségi képzőműhelyként a város és a térség gazdasági és kulturális fejlődésének motorjává váljon – összegezte Szécsi Gábor. 

Az intézmény vezetőjétől megtudtuk, hogy jelenléti oktatásra és képzési formára rendezkedtek be, valamint terveik szerint a kar különböző kulturális, szabadtéri rendezvényeit is meg tudják szervezni idén, a diákság nagy örömére.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ