A vívás is felkerült az Európa Játékok műsorára

Fotó: Sport24
2021. Szeptember 13. 16:30
A vívás hivatalosan is része lett a 2023-as Európa Játékok programjának - adta hírül az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) csütörtökön.

A sportágat 2020 szeptemberében vették fel az ideiglenes listára, és most, az EOC és az Európai Vívó Szövetség (EFC) megállapodása nyomán került be a lengyelországi multisport-esemény hivatalos kínálatába.

Az egyezség értelmében a vívók viadala megkapja az Európa-bajnokság státuszát, és a verseny az egyik állomása lesz a 2024-es párizsi olimpiai játékok kvalifikációs pontszerző sorozatának.

A vívás ott volt az első Európa Játékokon 2015-ben Bakuban, viszont 2019-ben Minszkben nem szerepelt a versenyprogramban. A 2023-as Európa Játékokat június 21-től július 2-ig Krakkóban rendezik meg.

Szijjártó: Magyarország és Finnország űripari együttműködésről állapodott meg Magyarország és Finnország űrkutatási-űripari együttműködésről állapodott meg, aminek nyomán a magyar vállalatok és egyetemek szorosabban fognak együtt dolgozni finn partnereikkel – közölte az MTI. Afganisztánban 153 médium fejezte be tevékenységét a tálib hatalomátvétel óta Afganisztánban húsz tartományban 153 médiaorgánum fejezte be tevékenységét azóta, hogy a tálibok augusztus közepén átvették a hatalmat az országban - írta honlapján a TOLONews afganisztáni hírcsatorna, a szabad sajtót támogató szervezetek hétfői közlésére hivatkozva, ismerteti az MTI. Az első magyar, aki Starlight-díjat nyert az Eltörölni Frankot című film főszereplője A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című filmjében nyújtott alakításáért Fuchs Benjámin főszereplőt Starlight-díjjal tüntették ki. A FIFA technikai bizottsága támogatja a kétévenkénti vb-rendezést A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) technikai bizottsága támogatja, hogy 2026-tól kétévente rendezzenek világbajnokságot az eddig szokásos négyéves ciklus helyett. Az egymástól nagy távolságra történő katasztrófák is összefüggenek egymással Az egymástól nagy távolságra történő katasztrófák is összefüggenek egymással - állapította meg az ENSZ Egyetem nemzetközi kutatócsoportja a 2020-2021-es évben történt tíz pusztító esemény pontos elemzése alapján.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ