Több tízmillió forint sorsáról döntött Szekszárd MJV Önkormányzatának Közgyűlése

FOTÓ: CSÍKI SZENDE / RÁDIÓ ANTRITT
2021. Szeptember 14. 10:22
Szeptember 9-én tíz napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésen Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. A döntésekről Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere nyilatkozott rádiónknak.

­Tájékoztatott, hogy egyebek mellett döntés született arról, hogy a város 2022-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez, amire 6 millió forintot költhet majd az önkormányzat.

Még augusztus közepén döntött Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottsága, hogy a jövőben azon gyermekeket, akiknek mindkét szülője fogyatékos személy, az önkormányzat térítésmentesen segíti. Részükre gyermekápoló gondozót biztosít heti negyven óra időtartamban, legfeljebb egy évre. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a bizottság ezen döntését ezúttal a közgyűlés is elfogadta.

Folytatta, miszerint a Szakály Ferenc utcában beszakadt pince helyreállításához pedig vis maior pályázatot nyújt be az önkormányzat. Továbbá a bizottsági keretek felosztásáról is döntött a közgyűlés. Gyurkovics János elmondta, hogy itt több elképzelés is megelőzte a döntést.

- 50 millió forint lett meghatározva. Ebből az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság 25 millió forintot, a Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottság 19 millió forintot, a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság 6 millió forintot használhat majd fel, jellemzően támogatásokra – részletezte a megyeszékhely alpolgármestere.

A képviselők döntöttek a Nemzeti Kulturális Alap által biztosított, az elmaradt jegybevételek után járó támogatás felosztásáról. A közgyűlés döntésének értelmében a 30 millió forintos keretösszegből a Babits Mihály Kulturális Központ 25 millió forintot, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum 3 millió forintot és a Tolna Megyei Illyés Gyula Megyei Könyvtár 2 millió forintot használhat fel.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felszólítása okán a közgyűlés tárgyalta a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft. 2020. évi mérlegbeszámolójának elfogadását is.

- A beszámolót továbbra sem fogadta el a közgyűlés, pedig két alkalommal is szavaztunk róla. Az ÉSZ frakció a következő közgyűlésen tartaná elfogadhatónak, miután ezen a héten gyűlésezik a Felügyelő Bizottság, és ott várhatóan elfogadják majd a közművelődési kft beszámolóját – hangsúlyozta Gyurkovics János.

Végül zárt ülésen a Kerékpárosbarát Szekszárd elnevezésű projekt megvalósításáról döntöttek a képviselők.

- Az elnyert 410 millió forintos támogatás a beruházáshoz nem elegendő, ezért a közgyűlés döntése szerint a projektet megvalósítja az önkormányzat, de csak akkor, ha a város többlettámogatási igényét a kormány biztosítja – mutatott rá az alpolgármester.

Végezetül hozzáfűzte, hogy az ez alkalommal kimaradt napirendi pontokat várhatóan a következő rendes közgyűlésen, szeptember 30-án vitatja meg a képviselő-testület.

A rendkívüli közgyűlés döntései kapcsán megkerestük Bomba Gábor és Máté Péter frakcióvezetőket is, akiknek állásfoglalását hamarosan, következő cikkekben publikáljuk. 

 

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ