A közösségek megerősítése volt a cél – a Tolna Megyei Szakképzési Centrum iskolafoglaló projekthetet szervezett

Beküldött kép: Tolna Megyei Szakképzési Centrum
2021. Szeptember 14. 13:00
Iskolafoglaló projekthéttel kezdődött el a 2021/22-es tanév a Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó nyolc iskolában – számol be közleményében az intézmény.

Ismertetik, hogy a tanulók a szeptember 2-ától 10-éig tartó időszakban projektfeladatokat oldottak meg és változatos programokon vettek részt. Mint írják a tanévnyitó ünnepségek után a folytatás nem a megszokott keretek között zajlott, hiszen mind a nyolc iskolában iskolafoglaló projekthéttel indult a tanév: a dolgozók színes, az iskolába, közösségbe való be-, illetve visszaintegrálódást segítő programokat, valamint projektfeladatokat szerveztek a gyerekeknek, fiataloknak.

A rendezvénysorozat célja az volt, hogy megkönnyítse az új diákok beilleszkedését, a közösségek megerősítésére, de időt fordítottak az esetleges online oktatásra való felkészítésre is – emelte ki a Tolna Megyei Szakképzési Centrum közleményében.

Kitérnek rá, hogy Szekszárdon az Ady Endre Technikum és Kollégiumban a fiatalok többek között tanulásmódszertani ismeretekkel gyarapodtak, kreativitást igénylő feladatokat oldottak meg, sportoltak, de jutott idő a kirándulásra is.

Hozzáteszik, a Bezerédj István Technikumban a projektfeladatok között szerepelt például imázsfilm-készítés, iskolamakett-építés, túrázás, sport- és művészeti foglalkozás is. A Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolában finom sütemények és ételek készültek az olasz ízvilág megidézésének jegyében, de a programon résztvevőknek tartottak flambírozási és kávékészítési bemutatót is. A bonyhádi Perczel Mór Technikum és Kollégiumban – lévén, hogy egy új, ráadásul teljesen felújított helyre költözött az iskola – az épület belakásán, díszítésén, „perczelesítésén” volt a hangsúly a projekthét során.

Dombóváron az Apáczai Csere János Technikum és Kollégium tanulói iskolát dekoráltak, szemetet szedtek, kirándultak, főztek, vetélkedtek és egy különleges, táncos produkcióval is készültek a szeptember 10-ei zárásra. A paksi I. István Szakképző Iskolában a sportnaptól kezdve, az iskolamakett készítésen át az atomerőműbe tett látogatásig sok minden belefért a kínálatba. Utóbbi helyen egyébként nagyon kellemes fogadtatásban részesültek a fiatalok. A tamási Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium tanulói a hét során nagy erőkkel dolgoztak az ágazatok alapján kiadott projektfeladatokon, amelyek eredményét csütörtökön látványos bemutató keretében ismertették nemcsak iskolatársaikkal, hanem a meghívott általános iskolás nyolcadik osztályos tanulókkal is.

Foglalta össze a Tolna Megyei Szakképzési Centrum a hét napot felölelő, nyolc intézményben megszervezett programsorozat eseményeit.

(Tolna Megyei Szakképzési Centrum

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ