Jövő héten rendőrök lepik el Szekszárdot, forgalomkorlátozásra is kell számítani

Megyeri Zsolt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője és Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Fotó: Csíki Szende / rádió antritt
2021. Szeptember 17. 13:20
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében Országos Rendőrszakmai Versenyt rendeznek a megyeszékhelyen, amely Szekszárd több pontján forgalomkorlátozással is jár.

Megyeri Zsolt, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint háromnapos országos megmérettetést szerveznek Szekszárdon, szeptember 21 és 23 között. Elmondta, hogy a verseny során három különböző kategóriában mérettetik meg magukat a rendőrök, eszerint motorkerékpárral, járőrautóval, valamint a forgalomirányítók is versenybe szállnak majd.

Folytatta, miszerint szeptember 21-én délután szakmai, elméleti versennyel indul a megmérettetés, majd szeptember 22-én kerül sor a gyakorlati versenyre, Szekszárdon.

Megyeri Zsolt hozzáfűzte, miszerint valószínűleg szokatlan lesz a látvány a városlakóknak, hiszen néha találkozhatnak forgalomirányító rendőrökkel, de itt olyan versenyzők lesznek majd, akik ezt a műfajt magas szinten képviselik. Mint fogalmazott, minden gyakorlati versenyszám látványos lesz és végül szeptember 23-án hirdetnek eredményt.

– Ami még látványosabb eleme lesz a versenynek, hogy szeptember 22-én a szálláshelyről konvojban fognak bevonulni a versenyzők, rendőri felvezetéssel. A konvoj a Rákóczi utca, Szent László utca, Flórián utca útvonalon halad a Béla király térig. Mindemellett a versenyzőket és érdeklődőket a rendőr zenekar fogja köszönteni, ugyancsak szeptember 22-én 8 óra 30 perctől – részletezte Megyeri Zsolt.

A versenyre az ország valamennyi pontjáról érkezik összesen 60 rendőr, a helyiek  pedig szervezőként nem indulnak a megmérettetésen.

Végezetül felhívta a Szekszárdon közlekedő járművezetők figyelmét, hogy a versenypálya felfestésének idejére, illetve másnap, a versenyszámok ideje alatt a megváltozott forgalmi rend szerint közlekedjenek, ugyanis az érintett útszakaszokat teljes szélességben lezárják az alábbi időpontokban:

  • a Széchenyi utca, Garay tér és Szentgáli Gyula utca közötti szakasz: szeptember 21-én 17:00 óra és 20:00 óra között, valamint szeptember 22-én 08:30 óra és 13:00 óra között
  • a Béla király téren az Országszászló előtt és a Vármegyeháza között terület: szeptember 22-én 08:30 óra és 09:30 óra között
  • a Garay téren a Garay szobor és a Raiffeisen Bank Zrt. bankfiók közötti szakasz: szeptember 22-én 09:45 óra és 13:00 óra között
  • a Szent István téren, Augusz Imre és Holub József utca közötti szakasz: szeptember 21-én 17:00 óra és 20:00 óra között, valamint szeptember 22-én 08:30 óra és 13:00 óra között
  • Szekszárdon a Mikes utca Szent István tér és Csokonai utca közötti szakasz: szeptember 22-én 08:30 óra és 13:00 óra között.

(Fotó: police.hu)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ