Meghalt Willie Garson, a Szex és New York színésze

Fotó:Gettyimages
2021. Szeptember 22. 15:40
Elhunyt a Szex és New York című amerikai tévésorozat egyik sztárja, Willie Garson. A halálhírt fia jelentette be kedden a közösségi médiában – számol be az MTI.

Amerikai médiaértesülések szerint az 57 éves színész hasnyálmirigyrákban halt meg. Garson az HBO-sorozatban a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw bizalmas barátját játszotta. Legutóbb pedig a széria folytatásában, az And Just Like That című minisorozatban alakította a szerepet.
A színészt A nagy svindli című szériában is sokan látták, amelyben a szélhámos Mozzie-t játszotta - emlékeztet a BBC News.

Willie Garson New Jerseyben született 1964-ben, színművészetet tanult, és a Yale drámaiskolájában szerzett diplomát. A nyolcvanas években kisebb tévészerepekkel indult pályafutása, egyebek mellett a Cheers és a Családi kötelék című produkciókban dolgozott. A kilencvenes években az X-aktákban, a Melrose Place, a New York rendőrei és a Jóbarátok című sorozatban is játszott.
Az 1998-ban indult Szex és New Yorkban Stanford Blatch szerepét alakította, és a szériából készült két mozifilmben is eljátszotta a karaktert.
Mario Cantone, aki együtt dolgozott vele a sorozatban, az Instagramon búcsúzott a színésztől. „Le vagyok sújtva, mélységesen elszomorított a hír. Az istenek ajándéka voltál" – fogalmazott.
Cynthia Nixon, aki Miranda Hobbest alakította a népszerű sorozatban, a közösségi médiában felidézte, hogy Garsont minden kollégája szerette, jó volt vele dolgozni. „Végtelenül mulatságos volt a kamera előtt és az életben is. Fényt hozott, barát volt és kifogyhatatlanul adomázott a szakmáról" - írta.
A Szex és New York, valamint az And Just Like That executive producere, Michael Patrick King felidézte, hogy Garson még betegen is dolgozott. A filmvásznon az Idétlen időkig, a Keresd a nőt vagy a Szívem csücskei című vígjátékokban szintén láthatta a közönség.

Garson az örökbefogadás egyik szószólója volt, 2009-ben fogadta örökbe fiát, Nathent, aki az Instagramon búcsúztatta. „Nagyon örülök, hogy megosztottad velem a kalandjaidat, és hogy ennyi mindent elértél. Büszke vagyok rád. Mindig szeretni foglak, de azt hiszem, itt az ideje, hogy egyedül indulj el egy kalandra" – írta a fia.

(MTI)

Globális alkatrészhiány miatt a Skoda Auto két hétre leállította autógyártását A cseh Skoda Auto - egyetlen gyártószalag kivételével - hétfőtől két hétre leállítja a termelést mind a három csehországi üzemében a globális alkatrész- elsősorban chiphiány következtében - jelentette be Tomás Kotera, a vállalat szóvivője hétfőn Mladá Boleslavban, számolt be tegnap az MTI. Ma kezdődik el a világ összes katolikus egyházmegyéjében a kétéves szinódus A világ összes katolikus egyházmegyéjében elkezdődik vasárnap az egyházról szóló, 2023 októberében a Vatikánban záruló szinódus – számol be vasárnap az MTI. Hamisított szeszesitaltól többen alkoholmérgezésben haltak meg Oroszországban Tizenhét ember vesztette életét egy tömeges alkoholmérgezésben Oroszországban, az Ural hegységtől délre fekvő Orenburg megyében – közölte pénteken az MTI. Szén-dioxidszintmérők jelezhetik a koronavírus fertőzésének kockázatát? Iskolákban és irodákban modellezték a koronavírus fertőzés kockázatát brit kutatók. Volt alkalmazott: a Facebook és platformjai ártanak a gyerekeknek, és elősegítik a társadalom polarizációját A Facebook és a tulajdonában lévő platformok ártanak a gyerekeknek, és elősegítik a társadalom polarizációját az Egyesült Államokban, a cég vezetői pedig nem hajlandók változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben - mondta kedden a szenátus kereskedelmi és fogyasztóvédelmi albizottságának meghallgatásán a vállalat korábbi termékmenedzsere, kongresszusi fellépést sürgetve.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ