Összehangolt rendőrségi akcióban, 130 fő bevonásával csaptak le egy bűnszervezetre Tolna megyében

(Balról-jobbra: Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Bognár Péter, őrnagy, a Vizsgálati Alosztály vezetője és Korcsmár Péter alezredes, a Bűnügyi Osztály vezetője) FOTÓ: CSÍKI SZENDE / RÁDIÓ ANTRITT
2021. Szeptember 24. 13:24
Sajtótájékoztatón számoltak be a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának vezetői a másfél évig tartó nyomozás részleteiről szeptember 24-én, Szekszárdon.

Ismertették, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai még 2020. július 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a megye valamennyi rendőrkapitányságának rendőrei, valamint a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁER Ellenőrzési Osztályának járőrei, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai együttműködve, összehangolt akció keretében csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőire és tagjaira.

Mint mondták, az elfogásokra – mintegy 130 fő bevonásával – közel egy időben Tolna megye több pontján: Tolnán, Dalmandon, Kocsolán és Pincehelyen került sor, ahol hat főt vettek őrizetbe, majd közülük öt személy letartóztatását a bíróság később elrendelte.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

A sajtótájékoztatón Bognár Péter őrnagy, a Vizsgálati Alosztály vezetője ismertette a nyomozás részleteit. Elmondta, hogy 2018 szeptemberében nyomozást rendeltek el kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt egy tolnai lakossal szemben, mivel a rendelkezésre álló adatok arra utaltak, hogy a férfi illegális anyagok – kábítószerek, új pszichoaktív anyagok – kereskedelmével foglalkozik.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Közölték, hogy a Tolna Megyei Főügyészség szoros együttműködésével közös nyomozócsoportot hoztak létre a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával. Közel két évnyi operatív feldolgozást követően sikerült részleteibe menően feltárni a személy tevékenységét – emelték ki a sajtótájékoztatón.

Ennek során megállapították, hogy a tolnai férfi bűnszervezetet hozott létre és működtetett a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok kereskedelmére, melybe aldílereket és a kábítószereket mozgató személyeket is bevont. Az anyagok beszerzését, értékesítésének helyét, idejét, módját is ő határozta meg, továbbá az ellenértékük is a gyanúsítotthoz folyt be.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Tájékoztattak, hogy a nyomozás során összesen nyolc főt hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük a bűnszervezet vezetője, egy 54 éves tolnai férfi, jelenleg is letartóztatásban van, további hat személy jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.
Kiemelték, hogy több tételben foglaltak le, 500 gramm feletti mennyiségben amfetamin tartalmú kábítószereket, azonban a nyomozás adatai szerint ennél jóval nagyobb mennyiségű illegális anyag értékesítését hajthatták végre az elfogást megelőzően. Kábítószer mellett új pszichoaktív anyagok – jellemzően szintetikus kannabinoid származékok - értékesítésével is gyanúsították a bűnszervezet egyes tagjait. A terheltekhez fogyasztóként köthető személyeket is intézkedés alá vontak, hozzávetőleg 40 főt.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Hozzátették, hogy a gyanúsítottaktól több mint 55 millió forint értékben került sor vagyonelemek lefoglalására, melyek további sorsáról a bíróság rendelkezik majd. A bűnszervezet vezetőjének az illegális anyagok értékesítéséből bizonyíthatóan legalább 28 millió forint bevétele származott.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Hangsúlyozták, hogy az 54 éves tolnai férfival jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer- kereskedelem bűntettének, kereskedéssel – bűnszervezetben - elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének és pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúját is közölték. Ezen bűncselekmények mellett járművezetés bódult állapotban és lőfegyverrel visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúját is közöltek az eljárásban más gyanúsítottakkal.

Az ügy iratait a közelmúltban nyomozás befejezési javaslattal megküldték a Tolna Megyei Főügyészségnek – összegezték a sajtótájékoztatón.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ