A Tolna Megyei Közgyűlés alelnökeként tett esküt pénteken Zsikó Zoltán

Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat
2021. Szeptember 25. 10:00
Újonnan megválasztott alelnöke van a Tolna Megyei Közgyűlésnek, így Fehérvári Tamás elnök és Orbán Attila, főállású alelnök mellett mostantól Zsikó Zoltán alelnök is a megye gyarapításán dolgozik – ismerteti pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat.

A Tolna megyei közgyűlés szeptember 24-i ülésén született döntések között továbbá elfogadták a 2021-2030 közötti időszakra vonatkozó Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepciót illetve Tolna Megyei Területfejlesztési Programot.

Mint írják, az alelnöki eskütételt követően történt meg a költségvetési rendelet szokásos, negyedéves felülvizsgálata illetve módosításai. A testület támogatta a Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő megszervezését, mellyel kapcsolatban az I. Béla Alapítvány nyújtott be kérelmet. Közlik, hogy az esemény patronálásával a megyei közgyűlés is hozzájárul a környezettudatos szemlélet megerősítéséhez a fiatal generációk körében. A Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Tolna Megyei Területfejlesztési Program elfogadásával folytatódhat a térség felzárkóztatása – részletezi a Tolna Megyei Önkormányzat. Hozzáteszik, hogy a dokumentumok az alapokat fektetik le, melyekre az elkövetkező, közel egy évtizedben jelentős beruházások épülhetnek.

(Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat)

Mindemellett beszámoltak a megyei önkormányzat EFOP projektjének végrehajtásáról is, melyben többek között felzárkózást segítő fórumok és motivációs filmek készültek, például roma példaképekről, nagycsaládosokról illetve fogyatékosokat segítő szervezetekről.

(Tolna Megyei Önkormányzat)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ