25 programmal csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiváljához a Wosinsky Mór Megyei Múzeum

Fotó: Wosinsky Mór Megyei Múzeum / facebook oldal
2021. Szeptember 27. 15:25
A Wosinsky Mór Megyei Múzeum idén is csatlakozik az országos Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű programsorozathoz.

A tizenhatodik éve megszervezett rendezvény idei mottója a Múzeumi harmónia, és olyan alcímeket visel, mint múzeumi szünetelő, utazó múzeum, múzeumi kulisszatitkok vagy többszólamú múzeum. Ezekhez igazodva szeptember 27-e és november 11-e között összesen 25 programot szerveznek Szekszárdon – tudtuk meg Ódor János Gábortól, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatójától. Többek között időszaki kiállításokat szerveznek, előadások keretén belül művész családok életét ismertetik az érdeklődőkkel, rendhagyó tárlatvezetéseket rendeznek, valamint Mészöly Miklós emlékeit is felidézik az országos programsorozat keretein belül.

Ezen a héten szeptember 28-án „Pendűlnek nagy sok aranyforintok” Finisszázs. A simontornyai 16. századi éremlelet című kiállítás tárlatvezetésére kerül sor. Szeptember 29-én Mihály Napi barangolásra, szeptember 30-án az Egy művészcsalád a késő Kádár-korban. A megküzdés, siker, elvonulás lehetőségei című előadásra várják az érdeklődőket, míg október 1-én az Idősek Világnapjához kapcsolódóan szerveznek programokat. Az eseményekről bővebb információ a Wosinsky Mór Megyei Múzeum honlapján érhető el.

Közel 130 hazai múzeum több mint 600 féle különböző programmal, összesen közel 1200 eseménnyel csatlakozik országszerte szeptember 27. és november 11. között zajló 16. Múzeumok Őszi Fesztiváljához. Részletes programkínálat a rendezvény honlapján tekinthető meg.

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ