Több mint hatvan esetben intézkedtek Tolna megye rendőrei a múlt héten

Illusztráció: Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálat / police.hu
2021. Szeptember 28. 08:35
A megye rendőrei több mint öt tucat közlekedővel szemben intézkedtek, akik vagy a biztonsági övvel nem rögzítették magukat, vagy menet közben kézben tartott telefont használtak – számol be hétfői közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ismertetik, hogy az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Tolna megyében. Mint írják, a fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés során ezúttal a passzív biztonsági eszközök megfelelő alkalmazására, valamint a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon használatára fókuszáltak az egyenruhások.

A Tolna megyei rendőrök 50 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Tizenkét olyan járművezető is volt az ellenőrzések során, aki vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használt. Tájékoztatnak továbbá, hogy a többnapos ellenőrzések alkalmával egy körözött személyt is elfogtak.

A rendőrség ismételten hangsúlyozza, hogy baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy intenzív fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.
Felhívják a figyelmet, hogy indulás előtt a járművezetők kapcsolják be a biztonsági övet és hívják fel utastársaik figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ