Több mint hatvan esetben intézkedtek Tolna megye rendőrei a múlt héten

Illusztráció: Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálat / police.hu
2021. Szeptember 28. 08:35
A megye rendőrei több mint öt tucat közlekedővel szemben intézkedtek, akik vagy a biztonsági övvel nem rögzítették magukat, vagy menet közben kézben tartott telefont használtak – számol be hétfői közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ismertetik, hogy az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Tolna megyében. Mint írják, a fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés során ezúttal a passzív biztonsági eszközök megfelelő alkalmazására, valamint a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon használatára fókuszáltak az egyenruhások.

A Tolna megyei rendőrök 50 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Tizenkét olyan járművezető is volt az ellenőrzések során, aki vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használt. Tájékoztatnak továbbá, hogy a többnapos ellenőrzések alkalmával egy körözött személyt is elfogtak.

A rendőrség ismételten hangsúlyozza, hogy baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy intenzív fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.
Felhívják a figyelmet, hogy indulás előtt a járművezetők kapcsolják be a biztonsági övet és hívják fel utastársaik figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ