Élő zenével ünnepelnek Szekszárdon a zene világnapján

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. Korábbi felvétel: Incze-B. Johanna / Rádió Antritt
2021. Szeptember 28. 10:00
A Babits Mihály Kulturális Központ egésznapos programsorozatot szervez Szekszárdon, október 1-én a zene világnapja alkalmából. 1975 óta, Yehudi Menuhin javaslatára minden év október elseje a zene világnapja.

Október elsején reggel „Érik a szőlő” címmel közös éneklést szerveznek a Béla király téren a szekszárdi közoktatási intézmények közreműködésével.

– Népdalokat fognak közösen elénekelni az általános és középiskolás diákok e jeles világnap alkalmából – tudtuk meg Berlinger Attilától, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatójától.

A Garay téren folytatódik a program, ahol a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola fúvós növendékei, majd a Szekszárd Jazz Quartet lép fel. A Vármegyeházán udvarában délután az Ifjúsági Fúvószenekar, Kovács Zsolt művészeti vezetővel szervez koncertet, majd a Babits Mihály Kulturális Központ déli bejáratánál a Tücsök Zenés Színpad szólistáit hallhatják az érdeklődők. Végül este hét órakor a Művészetek házában Ünnepi hangverseny zárja az egésznapos ingyenes programsorozatot, melyet a Szekszárdi Kamarazenekar több szólistája ad elő a nagyérdeműnek.

Berlinger Attila hangsúlyozta, aki teheti, menjen ki az utcára egy kis élőzene-hallgatásra.

A zene világnapja alkalmából szervezett esemény teljes programja a Babits Mihály Kulturális Központ honlapján érhető el

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ