Bár mindent megtettek a szekszárdi kutató-mentők, nem sikerült megmenteniük az eltűnt személyt

Fotó: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület / facebook oldal
2021. Szeptember 28. 12:45
Szeptember 27-én kérte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központja a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület segítségét egy eltűnt férfi megkeresésében, Pincehelyen – adta hírül facebook bejegyzésében az elmúlt órákban a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület.

Közlik, hogy a felkérést követően 30 percen belül, hat fővel, technikai eszközeikkel és egy személykövető kutyával indultak a megadott helyszínre. Mint írják, megérkezésükkor már folyt az eltűnt személy keresése, így egy gyors adatfelvétel és megbeszélés után csatlakoztak a keresésben résztvevő rendőrökhöz, illetve civilekhez.

(Fotó: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület / facebook oldal)

 A személykövető kutya indítása után 36 perccel a keresett személyt megtaláltuk, de sajnos már nem tudtuk megmenteni. Személykövető kutyánk a keresett személytől 15-20 méterre balesetet szenvedett, minek következtében azonnali orvosi ellátásra volt szüksége – olvasható az egyesület beszámolójában.

(Fotó: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület / facebook oldal)

Végül az 50 kilométerre lévő dunaföldvári állatklinikán az alapellátást megkapta a Mancs nevet viselő személykövető kutya, és jelenleg műtétre vár.

– Sajnos most jó pár hétre kényszerpihenőre kényszerül Mancs – áll a bejegyzésben.

(Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ