Zivataros időjárás várható Tolna megyében is

Illusztráció: pixabay.com
2021. Szeptember 29. 09:08
Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt.

Országos előrejelzésükben közlik, hogy többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és inkább csak hosszabb-rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Tájékoztatnak, hogy délelőtt helyenként, késő délután, estefelé egy hidegfront hatására a Dunántúlon már több helyen várható eső, zápor, ott egy-egy zivatar is előfordulhat, de utóbbira a Duna-Tisza köze déli részén is van kis esély. A keleti, északkeleti szél déliesre fordul, és időnként megélénkül. Napközben 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet, késő este 12, 17 fokra hűl le a hőmérséklet.

Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. A Dunántúl főként nyugati és déli részén, illetve a Dél-Alföldön reggel és délelőtt még sűrű ködmezőkre kell számítani, majd lassan javulnak a látási viszonyok. Hozzáteszik, hogy délután nyugaton és esetleg a középső országrészben, este, késő este a Dunántúlon máshol is kialakulhat egy-egy zivatar, de általában inkább a záporok lesznek jellemzők.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma reggel közzétett adatai szerint zivatar veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést szerdán több megyére, köztük Tolna megyére is.

(Országos Meteorológiai Szolgálat)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ