Vádat emeltek a „bikát” is terjesztő szekszárdi dílerek ellen

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Szeptember 29. 12:00
A Szekszárdi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 33 és 39 éves szekszárdi férfi ellen, akik a tolnai megyeszékhelyen úgynevezett dizájner drogokkal kereskedtek – számol be szerdai közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint írják, a két férfi 2020 márciusa és októbere között egyikük szekszárdi társasházi lakásából új pszichoaktív anyagokat árult, köztük a hétköznapi nevén ismert „bikát” is. Ismertetik, hogy a fogyasztók a nehezebb beazonosíthatóság miatt, gyakran egy nyilvános telefonfülkéből hívták a vádlottakat. A terjesztők a tiltott szereket pedig a társasház lépcsőházában vagy egy közeli buszmegállóban adták át a vevőknek, az értékesítésből befolyt összesen több mint 6 millió forinton pedig megosztoztak.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Tájékoztatnak továbbá, hogy az ügyészség a vádlottakat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, amely bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség a kábítószerrel visszaélés miatt korábban már elítélt, többszörös visszaesőnek minősülő, letartóztatásban lévő fiatalabb férfivel szemben fegyházban, míg a büntetlen előéletű, jelenleg szabadlábon védekező társával szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, kiegészítve azzal, hogy a bíróság mindkét férfival szemben rendeljen el vagyonelkobzást is – összegezte a Tolna Megyei Főügyészség.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Számos, a rendőrség által kiadott közlemény szól arról, hogy 2020 tavasza óta a „bika” néven ismertté vált, a korábbiaknál sokkal veszélyesebb dizájner drog jelent meg Magyarországon. Ez az új pszichoaktív anyag az eddig rendelkezésre álló adatok szerint Tolna megyében már két fiatal halálát okozhatta.

 

(Tolna Megyei Főügyészség, Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ