Kilenc bűncselekményt elkövető férfi ellen emelt vádat a járási ügyészség

Illusztráció: pixabay.com
2021. Szeptember 30. 09:45
A Szekszárdi Járási Ügyészség többek között felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a 37 éves férfit – tájékoztat csütörtöki közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint írják, a vádlott és felesége útjai elváltak 2019. nyarán, azonban a veszekedések folytatódtak. Ezért a feleség, a két közös kiskorú gyermekükkel egy másik településre költözött, ahol a nő ismerősei fogadták be. Itt kereste fel őket 2019. december közepén a vádlott. A ház előtt az utcán megragadta a nő karját, majd a nála lévő, engedély nélkül tartott gáz-riasztó pisztolyra mutatva megfenyegette.

Amikor a sértettet befogadó család tagjai a nő segítségére siettek, a vádlott a pisztollyal célzott lövést adott le a férfi mellkasára, amely a nyaka bal oldali részét súrolta. Majd dulakodni kezdtek, miközben ismét meglőtte, a bal fülén találta el. A lövésektől a férfinek könnyű sérülései keletkeztek. Közlik, hogy a vádlott még a kiérkező rendőrök jelenlétében is tovább fenyegetőzött és meg akarta rúgni a sértettet.

Ismertetik, hogy a vádlott korábban, a házasságuk ideje alatt többször bántalmazta a feleségét, például megütötte, lábon rúgta, a haját tépte, karját, nyakát megszorította. Hozzáteszik, hogy a bántalmazások és fenyegetések az évek alatt rendszeressé váltak, melynek több alkalommal a vádlott és a sértett közös kiskorú gyermekei is szemtanúi voltak. A vádlott többször bántalmazta a felesége szüleit is.

Mindemellett a vádlott az előállítását megelőzően kábítószert, kannabiszt fogyasztott, melynek hatóanyaga a szervezetéből kimutatható volt – részletezi a Tolna Megyei Főügyészség.

A járási ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltását, a kiskorú veszélyeztetésére figyelemmel a foglalkozástól eltiltását, valamint a lefoglalt gáz-riasztó pisztoly és a lőszerek elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

(Tolna Megyei Főügyészség)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ