Közel 70 millió forint adót fizettek be a lebukott zug-autószerelők

Illusztráció: pixabay.com
2021. Szeptember 30. 10:50
Az Online Számla rendszer adatai, több millió forintos alkatrészbeszerzések és közérdekű bejelentések buktatták le azt a csaknem 25 békés megyei embert, akik otthonaikban illegálisan szereltek autókat – számolt be szerdán, honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Mint írják, a vizsgálatokban kiderült, hogy a zugszerelők a szolgáltatásokat bejelentés nélkül végezték, a bevételeiket eltitkolták, adót nem fizettek. Ismertetik, hogy az autószerelők az otthonaikban műhelyeket alakítottak ki és arra hivatkoztak, hogy náluk bárki ingyen megjavíthatja saját autóját. A szerelők a lebukás elkerüléséért hamis nevekre vásároltak meg több millió forintot érő alkatrészeket, illetve arra hivatkoztak, hogy azokat „háztartási célra” szerzik be.

A kamusztori nem vált be, a revizorok annak ellenkezőjét bizonyították be a kiszállítási címek, az eladóknál regisztrált vevői adatok és a futárok tanúvallomásai alapjánolvasható a tájékoztatásban. Az eltitkolt bevételt becsléssel állapították meg és az adóhiányon felül további 200 százalék bírságot is kiszabtak az adóhivatal munkatársai. A 100 millió forintot meghaladó megállapítások beszedésére a NAV bankszámlákat zárolt, ingatlanokat és ingóságokat foglalt le.

Kiemelik, hogy az ellenőrzések hatására többen önként kiváltották adószámukat, évekre visszamenőleg bevallották az ebből származó jövedelmüket, és befizettek mintegy 70 millió forint adót.

(Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ