Hamis parfümök és fejhallgatók kerültek elő egy „rejtekhelyről”, az okozott kár több mint 48 millió forint

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
2021. Szeptember 30. 14:30
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy budapesti ellenőrzésen több mint háromezer üveg hamis parfümöt, 230 hamis márkajelzésű fejhallgatót, telefontöltőt és hangszórót, valamint 1500 JBL emblémát foglaltak le. A jogtulajdonosoknak okozott kár több mint 48 millió forint – számolt be csütörtökön honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ismertetik, hogy egy kőbányai üzlet előtt szolgálati autóval elhaladó pénzügyőrök figyeltek fel arra, hogy a boltot hirtelen bezárják és az ajtón lévő függönyt behúzzák. 

Közlik, hogy a gyanús körülmény miatt ellenőrizni akarták az üzletet, azonban csak többszöri felszólítást követően jutottak be. A kiszolgáló pult mögött találtak egy kapcsolót, ami egy polcos állvány takarásában lévő elektromágneses ajtót nyitott. Mint írják, a titkos rejtekhelyen megtalált különféle márkajelzésű parfümökről (Chanel, Gucci, Hugo Boss, Dior, Giorgio Armani stb.) és a JBL emblémákról, valamint a hangszórókról, telefontöltőkről és a fejhallgatókról kiderült, hogy hamisítványok.

(Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook)

Az üzletvezető a lefoglalt termékekről azt mondta, hogy nem az övé, azokat csak megőrzésre vette át, de azt már nem tudta megmondani, hogy kitől.

(Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook)

A NAV munkatársai a hamis árukat lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.

(Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ