A fűtési szezonhoz kapcsolódik az aktuális tűzvédelmi teszt

Illusztráció: pixabay.com
2021. Október 01. 15:30
Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tizenhatodik online tűzvédelmi tesztje – számol be pénteki közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Közlik, hogy a fűtési szezon közeledtével a teszt azokat az ismereteket teszi próbára, amelyek a szén-monoxid-mérgezéssel, annak megelőzésével, és a fűtési szezon aktuális tennivalóival foglalkoznak. Melyek a szén-monoxid-mérgezés tünetei? Mikor kell ellenőrizni a tüzelő és fűtőberendezéseket? Mit kell tenni, ha ég a kémény, és mi az, amit semmiképpen ne tegyünk ilyen esetben? Ezek és ezekhez hasonló kérdések sorjáznak az aktuális tűzvédelmi tesztben – áll a közleményben.

Tájékoztatnak továbbá, hogy a tesztet kitöltők nemcsak azért járnak jól, mert tudásukat próbára tehetik, hanem azért is, mert ezzel a tudással felvértezve nagy biztonsággal vághatnak neki az idei fűtési szezonnak. A teszt ajánlásokat, kiegészítő információkat is tartalmaz.

A tizenhatodik tűzvédelmi teszt már elérhető! Kitérnek arra is, hogy visszajelzésekkel lehet segíteni a katasztrófavédelem munkáját, hogy a jövőben milyen tűzmegelőzési témákban szükséges pontosítani, bővíteni az ismereteket. 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ