A roma integrációról tanácskoztak Szekszárdon - 10 éves a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 01. 14:30
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja „Együtt az úton a Békés Együttélés reményében” címmel konferenciát szervezett szeptember 30-án a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében – ismerteti pénteki közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tájékoztatnak, hogy a megjelenteket köszöntötte Szabó Csaba dandártábornok megyei rendőrfőkapitány, majd Sárközi János József, az Országos Roma Önkormányzat Tolna megyei képviselője. Mint írják, Vecsei Miklós Miniszterelnöki biztos üdvözölte a példaértékű együttműködést. Előadása során a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységéről számolt be, bemutatva a „Jelenlét” programot. Közlik, hogy az általuk nyomortanyákon, cigánytelepeken végzett szociális munka a társadalom peremére szorult emberekért indult, és hogy ez a program részben válasz a leszakadásra. Kitérnek rá, hogy Illés László nyugállományú alezredes, az együttműködés gondolatának megszületése, kezdeti megvalósítása témakörben elevenítette fel az indulás mozzanatait, nehézségeit.

Továbbá Dr. Bíró Attila alezredes, a Bonyhádi Rendőrkapitányság vezetője is tartott történeti áttekintést, melynek címe: „TKKM megjelenése a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon 2011-től”, ennek során több személyes tapasztalatot megemlített. Elmondta, hogy a közös programok mélyítették igazán a kapcsolatokat, melyek ma már a szakmai kötődésen túl több esetben baráti szintre jutottak.

Sárközi Károly az Országos Roma Önkormányzat Tolna megyei képviselőjeként elismerően szólt a romák és Tolna megyei rendőrök kapcsolatáról, melyet többnyire a most 10 éves Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport érdemeként értékelt. Reményét fejezte ki, hogy a megkezdett közös munka a nehézségek ellenére is folytatódhat, ezzel segítve a roma integrációt, mely a felemelkedés záloga lehet – összegezte a rendőrség.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ