Négy nap alatt közel 3 millió forint gyűlt össze a Szekszárdi Kutyamenhelynek

Fotó: Szekszárdi Kutyamenhely facebook oldala
2021. Október 04. 13:15
A Szekszárdi Kutyamenhely gyűjtési akciót hirdetett közösségi oldalán az elmúlt napokban, mivel a most használatban lévő kutyaházaik rossz állapotban vannak.

Közelednek a hideg napok, ezért a Szekszárdi Kutyamenhely felmérte, hogy milyen állapotban vannak a kutyaházaik. Az időjárás két-három éven belül tönkretette az OSB és fa alapú kutyaházaikat, mivel a kennelek felett nincs tető, így a tönkrement kutyaházak már nem tartják a meleget sem – mondta rádiónknak Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője.

A Szekszárdi Kutyamenhely facebook oldalán szeptember 29-én hirdettek gyűjtési akciót, melynek célja az volt, hogy 31 kutya számára vásároljanak új, úgynevezett szendvicspanelből készült kutyaházat.

– Ezek a házak nem olcsók, de tudni kell róluk, hogy négy centiméter szigetelőréteget tartalmaznak, kívül pedig fémből készülnek, tehát időjárás állók és nagyjából 8-10 évig bírják – részletezte a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője.

A kutyamenhely dolgozói több cégtől is kértek árajánlatot, ennek során kiderült, hogy egy közepes méretű eb számára kialakított kutyaház körülbelül 65.000 -75.000 forintba kerül.

– Készítettünk egy felhívást, melyben megfogalmaztuk, hogy szeretnénk, ha a kutyáink mindannyian a télen már egy olyan házban tudnák meghúzni magukat, ahol nem fognak fázni – emelte ki Fiáth Szilvia.

A Szekszárdi Kutyamenhely facebook oldalán fényképekkel mutatták be, hogy milyen kutyaházakban élnek az akár 5-8 éve befogadott menhelyi ebek. A támogatni vágyók 5.000 forintos lakásrészletekkel tudták támogatni egy-egy kutya új lakásának megvásárlását.

(Fotó: Szekszárdi Kutyamenhely facebook oldala)

A gyűjtés első napja után már 365.000 forint érkezett be a menhely számlájára, következő napon már 890.000 ezer forint, összességében 4-5 nap alatt 2. 700. 000 forint érkezett be a Szekszárdi Kutyamenhely számlájára, tudtuk meg Fiáth Szilviától.

 Nagyon sokan voltak, akik küldtek 5.000 forintot vagy 10.000 forintot. Voltak olyanok is, akik megtehették és többszázezer forinttal támogattak. Az a fantasztikus ebben, hogy összefogott mindenki, és lehetőségeihez mérten mindenki próbált segíteni – hangsúlyozta a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője.

Hozzáfűzte, hogy szombaton megrendelték azoknak az ebeknek a kutyaházakat, akiknek eddig összegyűlt az ára, mivel minimum két-három hét, mire legyártják a kért mennyiséget. Mindemellett a jótékonysági akcó nem ért véget, további 31 kutya számára folytatódik a gyűjtés, ugyanis jelenleg 220 eb él a Szekszárdi Kutyamenhelyen.

(Fotó: Szekszárdi Kutyamenhely facebook oldala)

A támogatási lehetőségekről bővebb információk a Szekszárdi Kutyamenhely facebook oldalán érhetőek el.

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ