Letartoztatásban a fiataloknak biofüvet árusító bonyhádi nő

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 05. 14:20
Letartóztatásban van az iskola közelében pszichoaktív anyagot árusító nő – adta hírül keddi közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint arról az elmúlt napokban beszámoltunk, a rendőrség munkatársai elfogták azt az 55 éves bonyhádi nőt, aki hosszabb ideje különböző összetételű tudatmódosító szereket árult. Ezt követően a Bonyhádi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a gyanusított letartóztatását.

A Tolna Megyei Főügyészség közleményében kitér rá, hogy a Bonyhádi Rendőrkapitányság szeptember 29-én vette őrizetbe a bonyhádi nőt, aki a megalapozott gyanú szerint 2021. nyarán legalább két személynek körülbelül 30-50 alkalommal adott el zöld növényi anyagokat, úgynevezett biofüvet.

Tájékoztatnak, hogy a nő lakásán lefoglalt növényi anyagokból az előzetes szakértői vizsgálat új pszichoaktív anyag hatóanyagát mutatta ki. A gyanúsított az új pszichoaktív anyagot ismeretlen személytől vásárolta, majd a lakásán felhígította, más anyagokkal keverte, végül fél grammos adagokba kimérve alufólia pakkokba csomagolta, majd ezeket darabonként 500 forintért árusította – részletezi a Tolna Megyei Főügyészség.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Hozzáteszik, hogy a vevők a nőt lakásán keresték fel és készpénzben fizettek az illegális anyagért. A gyanúsított vallomása alapján körülbelül 3 éve folytatta a kereskedést, 12-13 állandó kuncsaftja volt, így egészítette ki a nyugdíját. Ismertetik, hogy mivel a gyanúsított lakása egy iskola közvetlen környezetében van, így cselekménye súlyosabban minősül, a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.
A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás általános okai mellett annak különös okai, így elsősorban a bizonyítás megnehezítése, a fogyasztói körbe tartozó személyek befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adva, azzal egyetértve október 1-én egy hónapra elrendelte a gyanusított letartóztatását. A nyomozás a továbbiakban e kényszerintézkedés mellett folyik.

(Tolna Megyei Főügyészség)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ