Bogyiszló közelében került rendőrkézre 12 illegális migráns és egy embercsempész

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 06. 08:25
A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló közelében ellenőrizték a szerb rendszámú gépkocsit – számol be szerdai közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, az egyenruhások október 6-án nem sokkal éjfél után az M9-es autóúton,  a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján, Bogyiszló térségében ellenőriztek egy szerb rendszámú gépkocsit.

Ismertetik, hogy a járművet egy szerb férfi vezette, aki 12, magukat szír állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az intézkedés jelenleg is folyamatban van.

Közlik, hogy az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak.

A rendőrség tájékoztatott, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ