Alig 20 óra alatt közel 60 illegális migráns került rendőrkézre

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 07. 08:05
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délutántól csütörtök reggel 8 óráig négy olyan esetről számolt be, amikor illegális migránsok és embercsempészek kerültek rendőrkézre.

Október 6-án délután az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a rendőrök a holland rendszámú teherautót, melynek rakterében 34 illegális migráns utazott – számolt be szerdai közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint írják, a járművet egy francia férfi vezette, aki 34 illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. 

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Közlik, hogy az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a francia állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Tájékoztatnak, hogy az ő elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

A Bogyiszlónál ellenőrzött teherautó rakterében kilenc illegális migránst vittek.

Majd október 6-án nem sokkal este kilenc óra előtt az M9-es autóúton, szintén Bogyiszló térségében állítottak meg egy magyar rendszámú furgont a rendőrök. Ismertetik, hogy a járművet egy magyar állampolgár vezette, aki mellett egy szintén magyar férfi utazott. Hozzáteszik, hogy a raktérben kilenc illegális migránst szállítottak. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, azonban mindannyian kurd állampolgárnak vallották magukat – fogalmaz a rendőrség közleményében.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Október 7-én újabb magyar csempész bukott le

A rendőrség közleményében kiemeli, hogy az ellenőrzött autóban öt illegális migráns utazott. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály és a Szekszárdi Rendőrkapitányság egyenruhásai október 7-én 4 óra 45 perckor az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében állítottak meg egy magyar rendszámú Volkswagent. Az autót egy magyar férfi vezette, aki öt illegális migránst szállított – olvasható a rendőrség közleményében. Hozzáteszik, hogy a külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. 

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Végül szintén csütörtökön éjfél után, ugyancsak az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében állítottak meg egy magyar rendszámú Volvo személygépkocsit a rendőrség munkatársai.  Az ellenőrzött autóban négy illegális migráns utazott – nyilatkozta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Folytatják, a külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.  

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

A rendőrség munkatársai minden esetben az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán az embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak a gyanúsított személyekkel szemben.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – összegez a rendőrség.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ