Három millió forinttal segíti az iparkamara a vendéglátó és turisztikai vállalkozásokat megyénkben

Illusztráció: pixabay.com
2021. Október 07. 10:20
A kamarai rendszer, így a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara olyan speciális megyei és országos gazdaságélénkítő programok kidolgozására törekszik, amely hathatósan képes támogatni az önkéntes tagok fejlesztési, hosszú távú fenntartható működési törekvéseit – számol be szerdai közleményében a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Mint írják, szeptember elején Önkéntes kamarai tagsággal rendelkező vállalkozások speciális működési támogatása címmel hirdettek pályázatot, melynek célja, hogy egyszeri vissza nem térítendő támogatást nyújtsanak tagvállalkozásaik részére. Ismertetik, hogy a Covid-19 járvány miatt hosszabb bezárási korlátozással érintett kamarai tagok voltak a pályázat célcsoportjai, így elsősorban a vendéglátó és turisztikai vállalkozások.

Tájékoztatnak, hogy a pályázati felhívásra nyolc darab érvényes pályázat érkezett. Hozzáteszik, hogy a Bíráló Bizottság 3.000.000 forint támogatást tudott biztosítani az érintett vállalkozásoknak, mely a vállalkozások működéséhez kötődő szabad felhasználást biztosított, ilyen például a bérköltség, anyagköltség, beruházási költségek finanszírozása.

Kiemelik, hogy tervben van a pályázat jövő évi kiírása is, további tevékenységi körökre irányítottan, sőt adott esetben már nemcsak működési támogatásként, hanem valamilyen fejlesztési ötlet finanszírozása céljából is lehet jelentkezni.

(Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ