Több mint tíz tonna lejárt energiaitalt árult, amit még fémhulladékként vásárolt

FOTÓ: NEMZETI ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI HIVATAL Honlapja
2021. Október 07. 09:10
Egy Nógrád megyei magánszemélynél tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei, aki gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon – számol be honlapján a Nébih.

Mint írják, az ellenőrzés eredményeképp több mint 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vontak ki a forgalomból a szakemberek.

Ismertetik, hogy a feltűnően olcsó energiaitalt egy facebookos adok-veszek csoportban, valamint személyes profilján hirdette egy Nógrád megyei lakos. Közlik, hogy a Nébih szakemberi próbavásárlást, majd hatósági ellenőrzést tartottak a hirdetőnél, melynek során megállapították, hogy az energiaitalok minőségmegőrzési ideje több mint egy éve lejárt.

(Fotó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapja)

Tájékoztatnak, hogy az eladó a vizsgálatkor elmondta, a helyszínen fellelt 46.320 doboz energiaitalt fémhulladékként vásárolta, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron. Kitérnek rá, hogy fémhulladékként történő továbbértékesítés helyett azonban élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 darab) 500-1000 forintért. A nyilatkozatát a helyszínen feltárt tények és körülmények is megerősítették – fogalmaz a Nébih.

(Fotó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapja)

Hozzáteszik, hogy az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az érintett személy adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.

(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ