Hétköznapi hősöket szólít meg a katasztrófavédelem véradási akciója

Illusztráció: GETTYIMAGES
2021. Október 07. 13:20
Október 13-án, szerdán a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon véradásra nyílik lehetőség a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapja alkalmából, amelyet országszerte a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezi a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – tájékoztat csütörtöki közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kiemelik, hogy a civil önkénteseket is örömmel várják szerdán a katasztrófavédelem épületében.

Mint írják, a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján ünnepeljük, melynek keretében figyelmeztetik az embereket bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre.

Közlik, hogy nemzetközi segítség nélkül a katasztrófa sújtotta államok gyakran képtelenek úrrá lenni a nehézségeken. A világszervezet okmánya azt ajánlja a kormányoknak, hogy ösztönözzék az olyan intézkedéseket és szakmai segítségnyújtási programokat, amelyek a természeti katasztrófák becslésével, előre jelzésével, megakadályozásával és enyhítésével foglalkoznak. Természeti csapások mindig is lesznek, de nem feltétlenül válnak katasztrófává, ha megtesszük a szükséges lépéseket – olvasható a közleményben.

Ismertetik, hogy megyénkben minden évben szép számmal jelennek meg nem csak a sugárcsövek mögött álló, emberi-életet és anyagi javakat védő hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársak, hanem a civil életben munkájukat végző családtagjaik is.

A véradás időpontja: október 13., 10:00- 12:00 

A véradás helyszíne: a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ebédlője (7100 Szekszárd, Wesselényi u. 15.)

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ