A magyar csapat a 6-3 óta először nem kapott ki Angliában

MTI/Kovács Tamás
2021. Október 12. 22:46
A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában, de bravúrja ellenére negyedik maradt a csoportjában.

A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek.

A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból.

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Egy kis plusz infó:
Kisebb balhé volt a magyar szektorban az angol-magyar vb-selejtezőn
Kölcsönös füttykoncert is volt a meccs előtt.
Fütyültek az angol szurkolók a magyar Himnusz alatt a londoni Wembley Stadionban, ahol világbajnoki selejtezőmeccset játszott Anglia és Magyarország nemzeti tizenegye. A Telex jelentése szerint az angol himnusz elhangzásakor nem, a rasszizmus elleni térdre ereszkedéskor azonban füttyszó hallatszott a magyar szektorból is. Később azonban (már a meccs közben) kisebb balhé alakult ki a magyar szurkolók nézői helyénél, amit az internetre feltöltött képek tanúsága szerint csak gumibotos rendőröknek sikerült megszüntetniük.

(mti)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ