Országszerte többszáz embert vertek át, szekszárdi rendőrök jártak az ügy végére

Illusztráció: pixabay
2021. Október 13. 08:18
A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet hat csaló ellen folytattak – közölte kedden a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon még 2020 tavaszán tettek többen is feljelentést, ugyanis átverték őket internetes vásárlás során. A sértettek egyebek mellett műszaki cikkeket, telefonokat, játékkonzolokat akartak vásárolni, azonban miután egy megadott számlaszámra kifizették a kért összeget, az eladó elérhetetlenné vált. A szekszárdi rendőrök nyomozásba kezdtek és kiderült, hogy az országszerte vannak sértettek, akiket becsaptak hasonló módszerrel.

Mint írják, a nyomozók feltérképezték az elkövetői kört, és kiderítették, hogy a banda vezetője, a 36 éves budapesti L. Tibor csaknem 300 vásárlót csapott be az interneten pár hónap alatt és ellene elfogatóparancs is érvényben volt egy korábbi bűncselekmény miatt. A hónapokig bujkáló férfit végül a szekszárdi nyomozók fogták el, akit 277 rendbeli bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett és vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd börtönbe vitték. Kitérnek rá, hogy a férfinak öt bűntársa is volt.

Részletezik, hogy a banda közel 11 millió forintot csalt ki a vásárlóktól, emellett a szekszárdi rendőrök lépéseket tettek az elcsalt vagyon visszaszerzésére is.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett közel 14 ezer oldalnyi iratot a napokban megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ