Szerdán ismét Bogyiszló térségében bukott le egy román embercsempész

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 14. 07:45
Egy román rendszámú autóban a sofőr nyolc illegális migránst szállított – számol be csütörtöki közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Tolna megyei rendőrök október 13-án ellenőriztek egy román rendszámú kocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. Mint írják, a járművet egy román férfi vezette, aki nyolc illegális migránst szállított. Ismertetik, hogy a külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. 

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu)

A rendőrség munkatársai az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a román sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Tájékoztatnak, hogy az ő elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Kitérnek rá, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ