Már elérhető a félmilliárd forintos kistelepülési pályázat

Illusztráció: pixabay.com
2021. Október 21. 08:30
A kistelepülési terveket segíti a kormány legújabb támogatása, melynek leadási ideje 2021. november 19.

Az év végéig 500 millió forint pályázati támogatást nyújt a kormány a kistelepüléseknek a településtervek elkészítéséhez, ezáltal hozzájárul a tervezett infrastrukturális, turisztikai beruházások megvalósításának felgyorsításához és az önkormányzatok adminisztrációs terheinek csökkentéséhez – ismerteti szerdán honlapján a Kormányhivatal.

Mint írják, szerdától már elérhető az a félmilliárd forintos, vissza nem térítendő támogatási keret, amelyre az 5 ezer fő alatti kistelepülések pályázhatnak települési terveik elkészítéséhez, 500 ezertől 3 millió forintig terjedő összegben. Kitérnek rá, hogy a kormány 2022-ben és 2023-ban további 1,5-1,5 milliárd forint támogatást különít el erre a célra, ezzel is segítve a kistelepülési önkormányzatok munkáját.

„A településtervezés és településfejlesztés terén az elmúlt 15 évben nem volt ilyen szintű támogatásra példa, hiszen az önkormányzatok a jogszabályban meghatározott feladataikat eddig központi támogatás nélkül végezték” – olvasható a honlapon.

Tájékoztatnak továbbá, hogy a pályázat kiegészíti a Magyar Falu Program összetett rendszerét, melynek minden egyes eleme a kistelepülések megerősödését, fejlődését, valamint a mindennapokban rájuk háruló terhek csökkentését célozza. A pályázat a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkársága, valamint a Magyar Falu Program koordinálásával valósul meg. A felhívás, valamint további információk a pályázatról elérhetők a Lechner Tudásközpont weboldalán.

A pályázatok beküldésének határideje: 2021. november 19., Tolna megyében kicsivel több mint száz települést érint a pályázati kiírás.

 

(Miniszterelnökség, kormanyhivatal.hu)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ