Viharkárok miatt 24 esetben riasztották megyénk tűzoltóit

ILLUSZTRÁCIÓ: TOLNA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG
2021. Október 22. 10:00
Csütörtök délelőtt sokat hallhattuk a szirénákat Tolna megyében.

Október 21-én, hét óra leforgása alatt összesen 24 alkalommal vonultak műszaki mentésekhez megyénk tűzoltói – számol be csütörtökön honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írják, a viharos időjárás következményeként nagy méretű faágak, egész fák dőltek úttestre, járdára, tetőhéjazatra, több helyen fél- vagy egészpályás forgalmi akadályt képezve ezzel.

(Fotó:Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Ismertetik, hogy Tamásiban és Gyönkön egy-egy iskolai udvarban volt szükség tűzoltói beavatkozásra a veszélyesen belógó faágak és megdőlt fák miatt. Szakcson egy lakóház zsindelyét bontotta meg az erős szél.

(Fotó:Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Tolna megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói is valamennyi településen és úton megszüntették a forgalmi akadályt és elhárították a veszély forrását javában motoros láncfűrész, kézi erő és egyéb tűzoltó eszközök igénybevételével.

Kiemelik, hogy a szeles időjárás alkalmával lehetőség szerint kerüljük a fák alatt történő tartózkodást, valamint a gépjárművekkel se parkoljunk fák közelében.  

Továbbá közúti balesetekhez riasztották még Paks hivatásos és Tamási önkormányzati tűzoltóit csütörtökön – részletezik a közleményben. Németkér külterületén egy személygépkocsi hajtott árokba és borult fel a délelőtti órákban. A paksi tűzoltók áramtalanították a járművet.

Mindemellett kitérnek rá, hogy a 65-ös számú út 54. kilométerszelvényénél, Iregszemcse külterületen egy személygépkocsi teherautó utánfutójával ütközött. A karambol következtében a pótkocsi felborult, a személyautó pedig az árokba hajtott. Tamási önkormányzati tűzoltói kivontatták a személyautót a vízelvezetőből, a pótkocsit pedig a kerekeire állították.

(Fotó:Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ