Szekszárdon nyílt kiállítás Imre Péter szobrászművész alkotásaiból

Prof. Dr. Szécsi Gábor a PTE KPVK dékánja (b) és Imre Péter szobrászművész. Fotó: PTE KPVK
2021. Október 23. 12:00
Október 20-án nyitották meg Imre Péter szobrászművész Schnitt című kiállítását, amelynek a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (PTE KPVK) Universitas Galériája ad otthont.

A PTE KPVK szerkesztőségünknek megküldött közleményében azt írja, hogy a tárlatot megnyitó Prof. Dr. Szécsi Gábor – a PTE KPVK dékánja – köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy Imre Péter alkotói sokoldalúsága meghatározza oktatói, tanári tevékenységét is, aki immár tizenöt éve tanít a kar környezetkultúra szakán.

Tájékoztatnak, hogy Imre Péter szobrászművész rendszeresen állít ki, emellett több köztéri munkája látható hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.  A művész egyik legnagyobb nemzetközi érdeme, hogy sikeresen pályázott az Aix en Provence-i alapítványhoz, Vasarely munkásságára reflektáló művével, melyet 2013-ban az Aix en Provence-i Vasarely Múzeum parkjában állítottak fel. Varga Rita képzőművész az esemény kurátora kiemelte, hogy az Universitas Galéria jelenlegi kiállításán egy szubjektív, nagyon érzékeny metszetet kaphatnak a résztvevők a szobrászművész sokrétű munkásságából.

Prof. Dr. Szécsi Gábor a megnyitón aláhúzta, hogy a mostani kiállítás egy kitűnő lehetősége kínál arra, hogy pillanatképeket kapjunk egy sokoldalú alkotói életpályáról. Az érdeklődőknek lehetősége nyílik elmélyülni Imre Péter építészeti terveiben, kiállított szobraiban, rajzaiban és fotóiban egyaránt.

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ingyenesen látogatható november 2-ig.

 

(PTE KPVK)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ