Számos tömegközlekedési eszközön ingyen utazhatnak az alsó tagozatosok

Fotó: MÁV-START
2021. Október 23. 13:52
Ismét ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain –hívta fel a figyelmet tegnapi közleményében a MÁV Zrt. Az őszi szünetben, október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a menetjegy vásárlásakor bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, a díjmentes Kajla jeggyel korlátlan számban utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Mint írják, a Kajla programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV október 23. és november 1. között is várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel az országban bármely kiránduláshoz ideális célpontot elérhetnek. A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

„A járványhelyzet után minden idők legjobb belföldi forgalmát könyvelhette el a hazai turizmus a nyári szezonban, ami a gazdaság működése szempontjából is egy nagyon fontos mutató. A trend ősszel is folytatódik, szeptemberben 65%-al nőttek az itthon eltöltött vendégéjszakák, októberben pedig a tavaly októberinél már most 53%-kal több vendégéjszakát töltöttek el, illetve foglaltak le. Utazni, az országot felfedezni ősszel is érdemes, tucatnyi megújult attrakció, színvonalas szálláshelyek, minőségi kínálat várja a vendégeket országszerte. A Kajla program egy kiváló lehetőség a családok számára, hiszen az utazási kedvezményeken túl olyan tematikus programokat is ajánl, amelyekkel igazi élmény lehet a közösen eltöltött idő. Ma, amikor a gyerekek sokszor a közösségi média vagy a virtuális játékok terében töltik el a szabadidejük egy jó részét, még inkább felértékelődnek az ilyen lehetőségek” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. 

Mint fogalmaznak, a 2019-ben indult program nagy népszerűségnek örvend, idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel.

A kedvezmény kapcsán bővebb információ és a jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalók elérhetőek a MÁV-csoport honlapján.

 

(MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ