Kigyulladt egy családi ház tetőtéri szobája Nagyberkiben

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja
2021. Október 26. 08:50
A hétvégén négy tűzeset és öt műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak – ismerteti hétfői közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írják, egy családi ház tetőtéri szobája gyulladt ki Nagyberkiben, a Fő utcában szombat délelőtt. Hozzáteszik, hogy a tűz mintegy 3 négyzetméteren átterjedt a tetőszerkezetre, amelynek héjazatát a tűzesethez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltók megbontották, majd azt követően a füstölő és izzó részeket eltávolították.

(Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja)

A beavatkozó egységek a lángokat két vízsugár segítségével megfékezték. Beszámolnak arról is, hogy az épület lakható maradt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

(Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság / Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja)

Továbbá öt jelentősebb műszaki mentéshez vonultak ki megyénk tűzoltói az elmúlt hétvégén.

Tájékoztatnak, hogy szombaton egy fa villájába szorult egy gyermek Őcsényen, a Perczel utcában. A műszaki mentéshez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy feszítővágó eszköz segítségével szabadították ki a gyereket, akit további kivizsgálásra a mentők kórházba szállítottak. 

Mindemellett három alkalommal riasztották műszaki mentéshez Tamási város önkormányzati tűzoltóit vasárnap kora hajnalban és a délelőtti órákban. Nagyszokolyon és Tamásiban távközlési- és villanyvezetékre, továbbá egy úttestre dőlt, forgalmi akadályt képező fát távolítottak el a tűzoltórajok motoros láncfűrész és létra segítségével – összegezte a katasztrófavédelem.

 

(Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ