Tolna megyei hársfa kapta az idei Év Fája különdíjat

A verseny különdíját egy dombtetőn álló hársfa kapta. Fotó: Az Év Fája
2021. Október 26. 15:05
Tizenegy döntős fa közül választotta ki a közönség az idei Év Fája verseny győztesét.

Idén immár 12. alkalommal hirdették meg az Év Fája versenyt, amelynek győztese az európai döntőben is képviselheti majd hazánkat – ismertette az elmúlt napokban a Funzine elnevezésű portál.

Mint írják, az Év Fája verseny évről évre olyan fákra irányítja a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölők életében, azok mindennapjaiban. A versenyen induló 27 fából idén a szakmai zsűri tizenegyet juttatott döntőbe, majd ezekből július 1. és október 1. között választhatta ki kedvencét a közönség.

Tájékoztatnak, hogy az idei Év Fája címet, 3237 szavazattal a debreceni Csokonai Színház előtt álló csüngő japánakácok nyerték el, melyek a város büszkeségei.

(Az idei győztes Debrecen két büszkesége, a Csokonai Színház előtt álló csüngő japánakácok. Fotó: Az Év Fája)

Az Országos Erdészeti Egyesület különdíjával a Szekszárdi dombság és a Sárköz peremén, a Mausz-kápolna mellett álló hársfát tüntették ki – áll a bejegyzésben.

(A verseny különdíját egy dombtetőn álló hársfa kapta. Fotó: Az Év Fája)

Kiemelik, hogy az idei versenyben győztes japánakácok a következő év elején megrendezésre kerülő Európai Év Fája versenyben képviselik hazánkat, ahol az elmúlt években már négy alkalommal is dobogós lehetett magyar fa. A döntőbe jutott fák és a hozzá kapcsolódó történetek ide kattintva tekinthetőek meg.  

 

(Funzine)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ