2023 végére 120 lakás készülhet el Szekszárd déli városrészében

A Városkapu Lakóparkban összesen 120 lakás épül. Fotó: Csíki Szende / Rádió antritt
2021. Október 26. 10:38
A Városkapu Lakóparkban összesen 120 lakás épül, amelyek várhatóan 2023 év végére készülnek el – tájékoztatta kedden a sajtó képviselőit Tóth Gergely, a kivitelező Real Estate Kft. ügyvezetője, Szekszárdon.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb szekszárdi lakóingatlan fejlesztése kezdődött el a napokban. Dr. Gábor Ferenc, Szekszárd MJV jegyzője a mai sajtótájékoztatón kiemelte, miszerint Szekszárdnak fontos az, hogy a beruházók, befektetők megtalálják itt a számításaikat, amelynek egyik jó példája a mostani fejlesztés is, amely teljes mértékben magánerőből valósul meg. Hozzátette, hogy az együttműködés eredményeképpen a beruházóval egy jó kapcsolat alakult ki és elfogadták azokat a kéréseket, amelyeket a város fogalmazott meg az irányukba, mint például, hogy ne csak az újonnan beköltöző lakóknak az életminősége javuljon, hanem a már ott lakóké is.

(Máté Péter, a körzet önkormányzati képviselője. Fotó: Csíki Szende/Rádió Antritt)

Máté Péter, a körzet önkormányzati képviselője szót ejtett arról is, miszerint örvendetes, hogy előrelépés történik a körzetben. Mint fogalmazott, ez egy parlagon álló terület volt, és a lakóktól már számos észrevétel érkezett azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat hasznosítsa az üresen lévő területet, amely azonban nem volt a városé.    

– Most végre olyan tulajdonosa van a területnek, aki szeretné hasznosítani és megkezdte a beruházást, a lakásépítést.(…) A Vitéz utcában lesznek parkolók, burkolatrendezés, Árok utcában járda, Csatár utcában gyalogátkelő épül. Én úgy gondolom, hogy a körzet lakóinak mindenképpen javítja a komfortérzetét – mutatott rá Máté Péter képviselő.

Tóth Gergely ügyvezető a továbbiakban tájékoztatott, hogy az önkormányzattal való együttműködés már a tervezési szakaszban megvalósult.

– Az elfogadott tervek abban a szemléletben készültek el, és a beruházás is ennek fényében fog lebonyolódni, hogy az itt élő közösség kialakult szokásait és igényeit figyelembe vesszük. Szeretnénk, hogy ha a beruházás a közösségbe beilleszkedne, szerves részévé válna – fogalmazott Tóth Gergely.

(Tóth Gergely, a kivitelező Real Estate Kft. ügyvezetője. Fotó: Csíki Szende/Rádió Antritt)

A beruházást két ütemben valósítják meg. Az első ütem elkezdődött, amelynek keretében három lakóépület készül el, egyenként 19 lakással, így összesen 57 lakást adhatnak át az új tulajdonosoknak, a tervek szerint jövő év végén. A második ütem végeztével pedig összesen 120 lakás készülhet el 2023 év végéig.

– Saját érdekünk, hogy határidőre végezzünk. Ennek megfelelően ütemeztük a munkálatokat, kérjük hozzá a környéken lakók türelmét. (…) A járda, a gyalogátkelőhely, a közvilágítás megújítását mi, a beruházó fogjuk végezni, amely közel 100 millió forintos értéket jelent, amit a beruházás végén a szerződésünknek megfelelően az önkormányzatnak díjmentesen adunk át, a parkolókat is beleértve – emelte ki a kivitelező cég ügyvezetője.   

Hozzáfűzte, hogy a családbarát jelleg is a lakópark koncepcióját képezi, ezért játszóteret építenek és a gyerekeke biztonsága érdekében a lakóövezeten belül elválasztják a gyalogos- és gépjárműforgalmat, emellett a zöldterületek kialakítására is nagy hangsúlyt fektetnek.  

– Ugye a jogszabályi minimum 20 % zöldfelületet ír elő, a mi mutatónk 50 % fölötti és ezt tartani is fogjuk mind az első, mind a második ütemben. (…) A második ütem mélygarázsos kivitelezésben kerül megvalósításra és annak teljes felülete egy nagy zöldfelület lesz és körben is a parkolók mentén fákat ültetünk – zárta mondandóját Tóth Gergely ügyvezető.

(A Városkapu Lakóparkban összesen 120 lakás épül. Fotó: Csíki Szende / Rádió Antritt)   

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ