Tizenhat éve jogosítvány nélkül furikázott, most elcsípték a szekszárdi férfit

ILLUSZTRÁCIÓ: CSÍKI SZENDE / RÁDIÓ ANTRITT
2021. Október 26. 13:15
A szekszárdi férfi vezetői engedélyét még 2004-ben vették el jogerősen ittas járművezetés miatt. Azóta is rendszeresen vezetett. A rendőrök sokadjára fogták el, ezúttal őrizetbe vették, és bíróság elé állították – számol be keddi közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A járőrök a tolnai megyeszékhelyen október 23-án ellenőriztek egy BMW-t és annak sofőrjét. Ismertetik, hogy az 55 éves helyi lakosról kiderült, hogy vezetői engedélyét több mint tizenhat éve vette el a bíróság ittas járművezetés elkövetése miatt. A kötelezően előírt utánképzésen azóta sem vett részt.

A férfi az évek során számos közlekedési szabálysértést és bűncselekményt követett el – részletezi a rendőrség közleményében. Több alkalommal jogerősen el is tiltották a jármű vezetésétől. Ezúttal engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt állították elő, majd vették őrizetbe a rendőrség munkatársai.

Kiemelik, hogy a sofőrrel szemben gyorsított eljárásban jártak el a rendőrök, és már október 25-én bíróság elé állították. A Szekszárdi Járásbíróság 200.000 forint pénzbírságot szabott ki büntetésül az 55 éves férfira engedély nélküli vezetés elkövetése miatt.

 

(Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság)

 

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ