A MÁV-Volán-csoport járatai a hosszú hétvégéhez igazodva közlekednek

Illusztráció: MÁV-START
2021. Október 27. 09:55
A november 1-jei mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak menetrendváltozásról – ismerteti szerdai közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Kiemelik, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – a mindenszentek ünnepéhez igazították a járatok közlekedési rendjét. Ennek alapján a MÁV-START vonatai október 31-én vasárnap az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Mint írják, érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Beszámolnak továbbá arról is, hogy a kiemelt, frekventált vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy-fogyásától függően. Péntektől hétfőig 1-4 többlet kocsival közlekednek az InterCity vonatok többek között a Budapest–Pécs vonalon is. Pécsről a Szombathelyre 14:17-kor induló Pannónia InterRégió vonat két motorvonat-egységgel közlekedik.

Felhívják a figyelmet, hogy a gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 29-én 10 órától november 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik az alábbiak szerint:

  • október 29., péntek tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja;
  • október 30., szombat szabadnap, a nyári időszámítás utolsó napja;
  • október 31., vasárnap munkaszüneti nap, a téli időszámítás első napja;
  • november 1., hétfő munkaszüneti nap, a hét első tanítási és munkanapját megelőző nap;
  • november 2., kedd a hét első tanítási és munkanapja;
  • november 3., szerda tanítási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

Hozzáteszik, hogy egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában plusz járatok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében, további részletekről ide kattintva olvashat bővebben.

A november 1-jei mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz is arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján: www.menetrendek.hu oldalon.

Közölték továbbá azt is, november 1-jén valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények.

 

(MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ