Vádat emeltek a rendőrök elől menekülő olasz embercsempész ellen

Korábbi felvétel: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 27. 14:30
Vádat emeltek annak az autónak az olasz sofőrje ellen, aki még tavaly szeptemberben Dunaföldvár térségében akart elmenekülni a rendőri ellenőrzés alól.

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 51 éves olasz állampolgár férfi ellen, akinek gépkocsiját tavaly szeptemberben vették üldözőbe a rendőrök – számol be szerdai közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint arról még tavaly beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai 2020. szeptemberében akartak ellenőrizni egy magyar rendszámú személygépkocsit az M6-os autópálya paksi szakaszán, a jármű vezetője azonban rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott.

A vádirati tényállás szerint a vádlott továbbá öt, Magyarország határzárát illegálisan átlépő szír állampolgárt szállított Budapest irányába. A Tolna Megyei Főügyészség közleménye alapján a vádlott a sűrű forgalom ellenére az autópályán, majd a 6-os számú főúton – lakott területen belül is nagy sebességgel – úgy menekült az őt követő rendőrök elől, hogy annak során számos közlekedési szabály megszegésével több személy életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztette.
A rendőrség közleményéből kiderül, hogy a menekülő sofőr végül egy gyár területén megállt, ahol utasaival együtt, miután kocsival nem tudtak tovább menekülni, kiugrottak és a Duna irányába szaladtak. Az egyenruhások a menekülők után futottak, akik közül egy férfit a vízből húzott ki a rendőrség egyik munkatársa.

Az elsődleges adatgyűjtés során kiderült, hogy az elfogott, olasz okmányokkal rendelkező férfi vezette az autót.
A férfivel szemben a Paksi Járási Ügyészség idén júliusban bűnszervezetben elkövetett, minősített embercsempészés miatt már vádat emelt a Paksi Járásbíróságon. A Szekszárdi Járási Ügyészség az ügyek egyesítését indítványozza a Paksi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

A rendőrség által az üldözésről készített korábbi videó ide kattintva érhető el.

 

(Tolna Megyei Főügyészség)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ