Vádat emeltek a rendőrök elől menekülő olasz embercsempész ellen

Korábbi felvétel: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 27. 14:30
Vádat emeltek annak az autónak az olasz sofőrje ellen, aki még tavaly szeptemberben Dunaföldvár térségében akart elmenekülni a rendőri ellenőrzés alól.

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 51 éves olasz állampolgár férfi ellen, akinek gépkocsiját tavaly szeptemberben vették üldözőbe a rendőrök – számol be szerdai közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint arról még tavaly beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai 2020. szeptemberében akartak ellenőrizni egy magyar rendszámú személygépkocsit az M6-os autópálya paksi szakaszán, a jármű vezetője azonban rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott.

A vádirati tényállás szerint a vádlott továbbá öt, Magyarország határzárát illegálisan átlépő szír állampolgárt szállított Budapest irányába. A Tolna Megyei Főügyészség közleménye alapján a vádlott a sűrű forgalom ellenére az autópályán, majd a 6-os számú főúton – lakott területen belül is nagy sebességgel – úgy menekült az őt követő rendőrök elől, hogy annak során számos közlekedési szabály megszegésével több személy életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztette.
A rendőrség közleményéből kiderül, hogy a menekülő sofőr végül egy gyár területén megállt, ahol utasaival együtt, miután kocsival nem tudtak tovább menekülni, kiugrottak és a Duna irányába szaladtak. Az egyenruhások a menekülők után futottak, akik közül egy férfit a vízből húzott ki a rendőrség egyik munkatársa.

Az elsődleges adatgyűjtés során kiderült, hogy az elfogott, olasz okmányokkal rendelkező férfi vezette az autót.
A férfivel szemben a Paksi Járási Ügyészség idén júliusban bűnszervezetben elkövetett, minősített embercsempészés miatt már vádat emelt a Paksi Járásbíróságon. A Szekszárdi Járási Ügyészség az ügyek egyesítését indítványozza a Paksi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

A rendőrség által az üldözésről készített korábbi videó ide kattintva érhető el.

 

(Tolna Megyei Főügyészség)

Teljes útlezárás van Bátaszék közelében az 55-ös számú főúton, baleset miatt Személyi sérüléses baleset történt 13 óra 30 perc körüli időben az 55-ös számú főút, 119-es kilométerszelvényében, Bátaszék közelében – adta hírül Facebook-oldalán az elmúlt percekben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Paks II. is terítéken volt a megyei önkormányzat ülésén Pénteken ülésezett Szekszárdon a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A megye képviselői pénteken döntöttek több fontos napirendi pontról, miután meghallgatták Süli János miniszter tájékoztatását a Paks II. beruházás aktuális ügyeiről – adta hírül pénteki közleményében a Tolna Megyei Önkormányzat. Decemberben megyeszerte elkezdi téli ellenőrzéseit a NAV Vásárokat, piacokat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek Tolna megyében. Ismét meghosszabbodik az oltási akció, Tolna megyében három településen várják az oltásra érkezőket December 12-éig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Tolna Megyei Kormányhivatal. Parfümöket lopott egy bonyhádi boltból, a lakosságtól kérnek segítséget a rendőrök A Bonyhádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán büntetőeljárást folytatnak ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – adta hírül pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
radioantritt.huCopyright © 2021 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ