Kutyaterápiás foglalkozásra nyert támogatást a szekszárdi Csigabiga Alapítvány

Fotó: Csigabiga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány facebook oldala
2021. Október 27. 15:40
35 szervezetet összesen 40 millió forint értékben támogat a MOL Gyermekgyógyító Programja 2021-ben.

Összesen 35 szervezet tud évközi élmény- és művészetterápiás fejlesztő foglalkozásokat, illetve téli- és évközi táborokat megvalósítani a mintegy 40 millió forintos támogatás felhasználásával a MOL Gyermekgyógyító Programja keretében 2021-ben – számol be keddi közleményében a MOL Alapítvány.

Ismertetik, hogy a művészeti, mese- és drámapedagógia mellett egyre növekvő tendenciát mutat az állatasszisztált, azaz a speciálisan képzett kutyák és lovak bevonásával végzett terápiák száma. Ezek a foglalkozások segítik és támogatják a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját.

Mint írják, idén összesen 77 civil szervezet nyújtotta be pályázatát, hogy anyagi támogatást nyerjen a gyerekek gyógyulását elősegítő élmény- és művészetterápiás programokra. Végül nyolc megyéből és Budapestről összesen 35 szervezet 10 művészetterápiás és 25 élményterápiás programot, illetve évközi tábort tud majd megvalósítani a támogatásból.

Tolna megyében a szekszárdi Csigabiga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány pályázott sikerrel, amely különleges kutyaterápiás foglalkozásaival segíti az autizmussal élő gyermekek fejlesztését. Az immár 3. alkalommal támogatott szervezet szekszárdi és tamási telephelyén valósít meg nyolc hónapon keresztül kutyaterápiás foglalkozásokat autizmus spektrumzavarral élő gyermekek részére heti két alkalommal. Tájékoztatnak, hogy a kommunikációs és szociális nehézséggel is küzdő fiatalok számára az állatasszisztált terápia komplex képességfejlesztő lehetőséget kínál, amelyben a négylábú doki a motivációt segítő társ.

(Beküldött fotó: MOL Alapítvány)

Kitérnek rá, hogy a civil szervezetek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást, amelyet a legtöbb esetben a terapeuták bérére, szállítási- és anyagköltségre fordítanak, ezáltal a foglalkozások a rászorulók számára is könnyebben elérhetők.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 550 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások teljes összege meghaladja a 700 millió forintot és több mint 120.000 beteg gyermeknek segített.

(Fotó: Csigabiga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány facebook oldala)

A támogatott szervezetek teljes listája ide kattintva érhető el.

 

(MOL Alapítvány)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ