Szekszárd - még lehet pályázatokat benyújtani a Bursa Hungarica ösztöndíjra

ILLUSZTRÁCIÓ: CSÍKI SZENDE / RÁDIÓ ANTRITT
2021. Október 28. 08:50
November 5-ig jelentkezhetnek még a leendő, vagy már felsőoktatási hallgatók a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatára – hívta fel a figyelmet szerdán a Szekszárd - több mint jó bor elnevezésű facebook oldal bejegyzésében.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve kiírta a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan és a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára – részletezik a Szekszárd Megyei Jogú Város honlapján.

A Bursa Hungarica Ösztöndíj A típusú kiírása a már felsőoktatási intézményben továbbtanuló hallgatókra vonatkozik.

Az A típusú pályázati kiírás pályázóinak köre:

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A Bursa Hungarica Ösztöndíj B típusú kiírása a leendő felsőoktatási intézményben továbbtanuló hallgatókra vonatkozik.

A B típusú pályázati kiírás pályázóinak köre:

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik: a) a 2021/2022. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy b) felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek; és a 2022/2023. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás.

A pályázat benyújtásának módja és a pályázat kötelező mellékletei ide kattintva érhetőek el.

A beérkezett pályázatokat az illetékes települési önkormányzat bírálja el 2021. december 6-ig.

 

(Szekszárd MJV Önkormányzata)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ