Vádat emeltek a szekszárdi sportegyesülettől fosztogató pár ellen

Korábbi felvétel: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 28. 15:05
Barátnője segítségével „fosztogatott” az egyik szekszárdi sportegyesület öltözőiből egy visszaesőnek minősülő 33 éves decsi férfi.

A Szekszárdi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 33 éves decsi férfi és egy 34 éves szekszárdi nő ellen, akik rendszeresen loptak egy sportegyesület öltözőjéből – számol be csütörtöki közleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Mint arról korábban beszámoltunk a szekszárdi fociklub képviselője tett feljelentést idén április 22-én, mert az azt megelőző hetekben az egyesület öltözőiből több alkalommal lopott el ismeretlen tettes illatszereket, sportcipőket, és egyéb sportfelszereléseket. A szekszárdi rendőrök nyomozni kezdtek, melynek során rövid időn belül a látókörükbe került, egy, az egyesületnél dolgozó alkalmazott. A nyomozók április 23-án reggel tetten érték a klub takarítónőjét és barátját, akiknél 22 darab, az öltözőkből ellopott tárgyat, focicipőket, tusfürdőket, hátizsákokat és egyéb értékeket találtak.

A Szekszárdi Járási Ügyészség vádat emelt a két elkövető ellen. A vád szerint a vádlottak 2021. év elején szerelmi viszonyban álltak egymással. A Tolna Megyei Főügyészség október 28-ai közleményében ismerteti, hogy a nő már évek óta az egyik szekszárdi sportegyesületnél dolgozott takarítónőként, ahová szabad bejárással rendelkezett. Valamennyi helyiséghez volt kulcsa, és ismerte az épület riasztó kódját is.
Kitérnek rá, hogy a férfi idén márciusban és áprilisban kora reggelente – amikor rajtuk kívül más még nem tartózkodott az épületben – rendszeresen elkísérte a barátnőjét a munkahelyére, hogy onnan különféle értéktárgyakat lopjon. A nő ennek érdekében az összes öltöző ajtaját kinyitotta a férfi számára. Míg ő takarított, a párja számtalan személyes tárgyat, így ruhaneműket, sportcipőket, hátizsákokat, egyéb sportfelszerelést, valamint illatszereket tulajdonított el. A nő ezalatt figyelte, hogy jön-e valaki.

Tájékoztatnak, hogy az elkövetők az egyesület 24 sportolójának és dolgozójának, valamint magának a sportegyesületnek összesen közel 250.000 forint kárt okoztak, amely csak részben térült meg. A járási ügyészség a vádlottakat összesen 25 rendbeli, társtettesként elkövetett minősített lopással vádolja.

Továbbá a vádirat szerint a férfi 2021 januárjában, a hajnali órákban Szekszárdon feltört egy személygépkocsit is, amelyből több, mint fél millió forint készpénzt lopott el. Az ügyészség emiatt a férfit nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével is vádolja.

A Szekszárdi Járási Ügyészség a - különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is letartóztatásban lévő - férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, valamint vagyonelkobzás, míg a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

(Tolna Megyei Főügyészség)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ