Egy este alatt két eltűnt személy is előkerült Dombóvár térségében

Korábbi felvétel: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület facebook oldal
2021. Október 29. 07:45
Szerdán este kilenc óra után érkezett a Dombóvári Rendőrkapitányságtól segítségkérés a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesülethez, melyben Dombóvár és Kapospula között eltűnt két személy kereséséhez kérték a szervezet segítségét – számol be csütörtökön facebook bejegyzésében a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület.

Mint írják, a felkérést követően 30 percen belül, négy fővel, technikai eszközeinkkel és egy személykövető kutyával indultak a megadott helyszínre. Ismertetik, hogy indulásuk után néhány perccel érkezett a hír, hogy az egyik eltűnt személyt a rendőrség munkatársai épségben megtalálták. Hozzáteszik: így egy 87 éves nő keresésébe kellett bekapcsolódniuk.

Kitérnek rá, hogy szagminta rögzítésére nem volt lehetőségük, valamint a szituáció azt sem engedte, hogy keresőkutyával segítség a nyomozást. Folytatják, így a nemrégen beszerzett hőkamera és a személyi állomány segítségével kezdték meg a lehetséges területek átvizsgálását, kizárását.

„Járhatatlan utak, helyenként mély sár nehezítette a munkánkat, de a helyszínen lévő rendőrökkel közösen mindent megtettünk, hogy a keresett személy nyomára akadjunk” – áll a bejegyzésben.

(Fotó: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület)

Végül éjjel kettő óra után érkezett a hír, miszerint a keresett személy hazaérkezett – tájékoztatnak a kutató-mentők.

„Nagyon örültünk a jó hírnek, mivel már nagyon hideg volt és a nehéz terep miatt, mindenki kezdett fáradni” – olvasható beszámolójukban.

 

(Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ