Tolna megye is részesült a rendőrség országos járműflotta bővítéséből

Fotó: Országos Rendőr-főkapitányság / police.hu
2021. Október 29. 12:15
25 új motorkerékpárral és 4 nagyteljesítményű gépkocsival bővült a rendőrségi járműflotta – számol be csütörtökön honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.

Tájékoztatnak, hogy az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság beszerzésében dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány október 28-án 25 szolgálati motorkerékpárt, valamint négy civil kivitelű gépkocsit adott át a rendőr-főkapitányságoknak.

(Fotó: Országos Rendőr-főkapitányság / police.hu)

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ismerteti tegnapi facebook bejegyzésében, hogy a 25 új motorkerékpárból Tolna megye is részesült egy a rendőri munkára optimalizáltan tervezett és gyártott motorkerékpárral. Az ORFK hozzáteszi, hogy a korábban beszerzett motorkerékpárokhoz képest a legszembetűnőbb változást a megújult műszerfal, a megnövelt méretű, integrált navigációval szállított TFT kijelző jelenti.

(Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság facebook oldala)

Mint írják, Magyarországon a rendőri motorkerékpáros szolgálat 95 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. Első alkalommal 1926. július 29-én lépett szolgálatba rendőrségi motorkerékpáros, eleinte megfigyelő, felderítő, futár és összekötő feladatokat láttak el. Ismertetik, hogy a hazánkba látogató államfők és magas rangú személyiségek utazásainak biztosítására és kísérésére 1960 tavaszán 24 fővel díszmotoros egység alakult. A feladatokat Simson motorkerékpárokkal látták el.

A rendőrség 2011 óta 178 új, korszerű, rendészeti célra gyártott motorkerékpárt vásárolt.

(Fotó: Országos Rendőr-főkapitányság / police.hu)

Mindemellett további négy darab Skoda Octavia RS gépkocsival bővült a hazai rendőrség gépjármű állománya, ezek a gépkocsik jellemzően a gyorsforgalmi utak közlekedésbiztonságának növelése érdekében kerülnek az utakra.

(Országos Rendőr-főkapitányság / police.hu)

radioantritt.huCopyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ